Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Το Παράθυρο Δρόμου


ένα free press περιοδικό τοίχου κάνει την εμφάνισή του στην Πάτρα. Ηθικοί αυτουργοί οι Άννα Νιαράκη, Έλενα Λαμπροκωστοπούλου, Νίκος Κονδύλης και Γιάννης Πλιώτας.
Το Παράθυρο Δρόμου είναι ένα εναλλακτικό περιοδικό το οποίο φιλοξενεί πρωτότυπα ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα, φωτογραφίες, εικαστικά. Σαν στόχο έχει να αποτελέσει έναν καμβά έκφρασης καλλιτεχνικών ανησυχιών.
Το στήσιμό του, σε μέγεθος αφίσας , το καθιστά αυτόματα ένα Παράθυρο στον τοίχο που το φιλοξενεί, ένα μικρό παράθυρο στην τέχνη.
Κάθε τεύχος θα φιλοξενεί πρωτότυπες δουλειές καλλιτεχνών που επιθυμούν να συμμετέχουν και το γραφιστικό στήσιμό του θα το αναλαμβάνει διαφορετικός γραφίστας κάθε φορά. Όποιος ενδιαφέρεται να προβάλλει τη δουλειά του και τις ιδέες του ευπρόσδεκτος.
Θα το βρείτε αναρτημένο σε βιβλιοπωλεία, μπαράκια, αγαπημένα στέκια, στάσεις λεωφορείου και φυσικά στο δρόμο, δίπλα από άσχημες αφίσες.
Εάν πιστεύετε ότι οι τοίχοι του σπιτιού σας χρειάζονται ένα τέτοιο παράθυρο, είσαστε ελεύθεροι να το ξεκρεμάσετε και να το πάρετε μαζί σας!
Παρατηρήσεις, σχόλια, συμμετοχές, επικοινωνία στο email parathyrodromou@gmail.com.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας από την Ινδία, και ειδικά τους Subhankar Das και Swadesh Misra, το περιοδικό των οποίων Graffiti Kolkata Broadside αποτέλεσε την αφορμή για την υλοποίηση μιας ιδέας που από καιρό γυρνούσε στα κεφάλια μας!